ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Стипендії Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук

На здобуття Стипендії можуть висуватися молоді вчені, які мають науковий ступінь доктора наук, збагатили науку визначними здобутками, проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, мають намір і змогу виконувати актуальну наукову (науково-технічну) роботу та вік яких на весь час отримання Стипендії не перевищує 40 років.

Щороку на конкурсних засадах призначаються до 30 іменних стипендій Верховної ради України для молодих учених – доктора наук із щомісячною виплатою кожної у розмірі п’яти прожиткових  мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня отримання стипендії. Стипендії можуть призначатися повторно.

Вчена рада не може протягом одного року висувати кандидатуру молодого вченого – доктора наук на отримання Стипендії та його роботу (або роботу колективу науковців за участю цього вченого) на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим. У разі порушення цієї вимоги обидва подання не розглядатимуться.

Наукова установа на підставі рішення вченої ради готує клопотання про висунення претендента на отримання Стипендії  щороку до 30 квітня включно. Документи для використання:

- Інструкція з оформлення і подання документів на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук, порядку їх розгляду та звітування стипендіатів від 03 грудня 2019 р. № 13б