ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День практичної підготовки на підприємстві АФ радгосп «Білозерський»

15 листопада 2018 року, в рамках співпраці ДВНЗ «ХДАУ» з Українським проектом бізнес – розвитку плодоовочівництва, під керівництвом проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева О.В., здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня другого року навчання економічного факультету з доцентами Кафедри економіки та фінансів Аверчевою Н.О. та Галат Л.М. провели практичне зайняття на підприємстві АФ радгосп «Білозерський».

 

Під час поїздки здобувачі вищої освіти ознайомилися з історією, здобутками, особливостями роботи структурних підрозділів господарства, а саме економічними підрозділами, які організовують роботу всього підприємства, здійснюють планування, аналіз, звітність, контроль роботи всіх бригад, організовують управління ними і, крім того, налагоджують канали збуту продукції та її реалізації на ринку, інформацію про це надали головних бухгалтер та економіст.

 

Особливий інтерес викликали виробничі підрозділи підприємства - цех з переробки винограду, виноробство та плодосховище. Завідуючий комплексом провів цікаву лекцію: «Зберігання сільськогосподарської продукції господарством» - Рудий Р.К. А саме, що сховища обладнані устаткуванням, що створює обмежене газове середовище і дає можливість зберігати плоди в належному стані протягом цілого року. В діючому сховищі зберігається до 2,5 тис. т продукції, а у щойно введеному в експлуатацію – 1,5 тис. т. При такій технології яблука та груші можуть зберігати товарний вигляд на протязі року. Було запропоновано провести дегустацію деяких сортів.

 

Значну цікавість викликало відвідування цеху виноробства, де відбувається повний цикл переробки: подрібнення, витримка, зберігання та розлив у різні ємкості. Звертає увагу те, що у господарстві ощадливо використовують енергетичні ресурси – котельня, що забезпечує теплом виробничі підрозділи та контору використовує пілети, що виготовляються на місці з виноградної мезги та лози. Секретами виноробства та усього технологічного процесу цеху поділилася завідувач лабораторії  винопереробки - Рачинська О.Ю.

Автори: доцент Аверчева Н.О та начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Барсук Ю.В.