ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл «Ізраїльський досвід вирощування, зберігання та реалізація плодової продукції та винограду»

17 жовтня 2018 року в ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» відбувся круглий стіл «Ізраїльський досвід вирощування, зберігання та реалізація плодової продукції та винограду» за підтримки Українського проекту бізнес – розвитку плодоовочівництва під керівництвом проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева О.В.

 

Модератором заходу виступив декан агрономічного факультету, доцент Мринський І.М., який з 29 квітня по 18 травня 2018 року в Ізраїлі пройшов курс навчання «Інноваційні технології в садівництві та виноградарстві». Метою програми було обговорення інноваційних технологій, практику вирощування в закритому і відкритому грунті в садівництві та виноградарстві, яка застосовується в Ізраїлі в аридних і семіарідних кліматичних зонах з урахуванням можливості їх адаптації до місцевих умов країн-учасників.

 

Іван Миколайович розповів: «Що стати слухачем навчального курсу в Ізраїлі не просто, для цього необхідно мати відповідну вищу освіту, досвід практичної роботи в даній області не менше 3 років і подати заявку на участь в MASHAV - Ізраїльське агентство міжнародного співробітництва в цілях розвитку. Претендентів відбирає ізраїльська сторона. Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP вже не один рік плідно співпрацює з агентством MASHAV, клієнти проекту мають можливість вчитися в ізраїльських фахівців в Україні й проходити навчання в Ізраїлі.

Основні теми курсу, які відвідували слухачі навчання в Ізраїлі:

  • · Культури: листопадні, зерняткові і кісточкові, виноград столових і винних сортів.
  • · Технології вирощування саджанців.
  • · Агротехнічні прийоми вирощування промислового врожаю.
  • · Зрошення і внесення добрив.
  • · Інтегрований метод боротьби з шкідниками - Integrated Pest Management (IPM).
  • · Прибирання, сортування, калібрування і інтегрований підхід до дотримання якості продукції, виноробні.
  • · Інструкторські служби Ізраїлю в сільському господарстві.
  • · "Know-how" і виробники обладнання інноваційних технологій

 

Автор: начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Барсук Ю.В.