ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл «Встановлення рівня університетської освіти до вимог бізнесу у галузі зрошуваного плодоовочівництва».

13 квітня 2018 року в ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» відбулось засідання круглого столу за підтримки ректорату університету та Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва   спільно з провідними водогосподарськими підприємствами, фахівцями в земельних питаннях та будівельними організаціями Півдня України та м.Херсону.  На засіданні були присутні: Неділька Андрій Миколайович -  заступник директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації; Картавцев Микола Миколайович – голова ради роботодавців факультету ВГБЗ; Алба Сергій Дмитрович – директор з розвитку ТОВ «Іррігатор Україна» керівник Каховського  філіалу; Бондаренко Олександр Григорович -  менеджер з продажу ТОВ «Іррігатор Україна»; Дудка  Вадим Володимирович  - ПП «Варіант»; Ліпков Олексій – директор центру інноваційних аграрних технологій та інші. Ініціатором проведення круглого столу виступила  кафедра гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій (завідувач кафедри Шапоринська Н.М.) факультету водного господарства, будівництва та  землеустрою.

Розпочав засідання проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктор с.-г. наук, професор Аверчев О.В. який в своєму виступі наголосив про необхідність співпраці освіти та виробництва для підвищення якості навчання та її відповідності стандартам та запитам ринку праці.

 

Виступив заступник директора департаменту АПР Херсонської ОДА Неделько Андрій Миколайович, який наголосив на необхідності спеціальності «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології», та її значення для нашої області яка є лідером з плодоовочівництва, та має всі можливості з вирощування органічної продукції.

На засіданні круглого столу запрошені та викладачі університету обговорювали сучасні тенденції розвитку плодоовочівництва на Півдні України та сучасні системи зрошення плодоовочевих культур. Вели мову про організаційно-комунікативні особливості взаємодії науковців та виробничників, впровадження у виробництво розробок вчених ХДАУ, їх інноваційних науково – технічних проектів за підтримки ради роботодавців факультету; участь фахівців-вчених та студентів ФВГБЗ ХДАУ в реалізації проектів на виробництві. Обговорювались питання покращення практичної підготовки студентів, впровадження дуальної освіти з урахуванням сучасних потреб виробництва.

Підведення підсумків роботи круглого столу - підписання Меморандумів про співпрацю.

Дякуємо всім учасниками, які відгукнулися на запрошення та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з ними!

Автор: ст.викладач кафедри гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій, к.тех.наук Нестеренко О.М.