ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День практичної підготовки на Агрономічному факультеті

В межах реалізації проекту UHBDP «Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва» під керівництвом д.с.-г.н., професора Аверчева О.В. спільно з Інститутом підвищення кваліфікації та перепідготовки, 21.02.2018 року було проведено день практичної підготовки в Агрофірмі Радгосп "Білозерський". Темою навчально-практичного виїзду студентів 3 курсу Агрономічного факультету було: «Технологія обрізки насіннячкових та кісточкових порід АФ «Білозерський».

 

На фото: проведення первинного інструктажу деканом АФ доцентом Мринським І.М.

Метою заняття було: ознайомлення студентів з цілями і завданнями обрізки молодих і плодоносних кущів, з поняттям «довжина обрізки» і основними видами обрізки плодових лоз, закріплення лекційного матеріалу провідних спеціалістів даного профілю на практиці.

 

На фото: учасники дня практичної підготовки (викладачі та студенти АФ)

Головним завданням для студентів в рамках зазначеної мети було освоєння власноруч особливості обрізки молодих і плодоносних кущів, а також основних видів та технік обрізки плодових лоз. Під час виконання завдання використовували різноманітний садовий інвентар: секатори, садові пилки, ножі.

 

На фото: майстер-клас з обрізки винограду

Провідні спеціалісти Агрофірми Радгосп "Білозерський" наочно провели майстри-клас з обрізки винограду, які супроводжувались коментарями, як правильно виконувати певні види робіт.

 

На фото: студенти практикують обрізку винограду

В кінці практичного заняття спеціалісти та викладачі відповіли на запитання студентів за темою заходу, яка викликала жвавий інтерес та активне обговорення серед студентів. Дякуємо фахівцям АФ «Радгосп Білозерський» за корисні поради та демонстрацію практичних навичок.

 

На фото: підведення підсумків дня практичної підготовки

Автор: начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Барсук Ю.В.