ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл «Економічні аспекти розвитку виробничих підприємств України».

30 січня 2018 року кафедрою економіки та фінансів за підтримки Українського Проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) під керівництвом    д.с.-г.н., професора Аверчева О.В. було проведено круглий стіл «Економічні аспекти розвитку виробничих підприємств України».

В заході приймали активну участь декан економічного факультету доцент Грановська В.Г., завідувач кафедри економіки та фінансів професор Танклевська Н.С., завідувач кафедри публічного управління та адміністрування доцент Потравка Л.О., завідувач кафедри економічної теорії та аналізу доцент Крикунова В.М., викладачі кафедри економіки та фінансів доценти Аверчева Н.О., Бойко Л.О., асистент Карнаушенко А.С., аспірант економічного факультету Барсук Ю.В.

 

З цікавими доповідями згідно матеріалів досліджень магістерських робіт виступили студенти 6 курсу Панідіна В. та Давидко А.

 

Головний бухгалтер Агрофірми «Радгосп «Білозерський» Витнякова В.М.  розповіла про підприємство, це: - унікальні саджанці виноградної лози та плодових дерев; - виноградарство; - садівництво; - виноробство та переробні виробництва. На землях радгоспу «Білозерський» працює відоме виноградне господарство України з повним циклом виробництва вина.

 

Директор одного з  підприємств, яке входить в один із найбільших агрохолдингів України Ukrlandfarming,  ТОВ «Райз – Південь» Осінній О.А. зацікавив студентів виступом про свій досвід роботи в аграрній сфері.

 

Головний технолог філії «Чорнобаївське» ПАТ «Агрохолдинг Авангард» Коломацька О.В. розповіла про свою роботу на підприємстві, яке займається розведенням високопродуктивної племінної птиці, виробництвом яєчного порошку та яєць.

 

Керівник СТОВ «Берегиня», депутат Херсонської обласної ради Деркач В.А. звернувся до студентів як наставник: «Потрібно володіти сучасними методами та формами організації праці, в майбутній професії сформувати в собі на базі здобутих у вищому навчальному закладі знань, професійні уміння й навички задля прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховати потребу систематично поновлювати свої знання і творчо їх застосовувати в практичній діяльності» .

 

Директор НВП «Інститут «ТЕКМАШ» к.т.н. Осипенко С.Б. розповів про свої досягнення в бізнесі та створенні органічного препарату «Біо-гель», який в одній упаковці поєднав кілька несумісних, на перший погляд, властивостей добрив, корисних мікроорганізмів, гумінових сполук, органічних фунгіцидів.

 

Приватні підприємці Демченко О.М. та Шакало В.В. розповіли студентам як добитись підприємницького успіху. Вони одні з перших в Україні зайнялись вирощуванням найдорожчої у світі спеції - шафрану, яка окуповується за два роки. В Україні 1 грам коштує $5, на світовому ринку - вдвічі дорожче. На плантації в 1 га заробляють від $4,5 тис.

 

Керівники підприємств запрошували студентів для проходження виробничих практик.

Студенти з захопленням слухали виступаючих та задавали безліч запитань.

Такі зустрічі не тільки цікаві, але й пізнавальні та корисні!

Дякуємо спікерам, викладачам та студентам за участь у Круглому столі!

Автор: доцент Бойко Л.О.