ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне практичне заняття студентів у ТОВ АТФ «АГРО-ДІЛО».

У рамках UHBDP - Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (координатор проекту – професор О.В.Аверчев) 5 жовтня 2017 року для підвищення практичної підготовки студентів 1,3,4 курсів та магістрів за спеціальностями «Гідромеліорація», «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології» відбулося виїзне заняття за темою «Зрошувальні системи та дощувальна техніка» на базі ТОВ АТФ «АГРО-ДІЛО». Менеджер зі зрошення фірми Дубачинський А.Г. ознайомив студентів та викладачів факультету водного господарства, будівництва та землеустрою із сучасною широкозахватною дощувальною машиною «Valley» виробництва США, особливостями її конструкції. Безпосередньо брали участь у проведенні цієї цікавої події викладачі Волошин М.М., Кияновський О.М., Подмазка О.В.

Спеціалісти ТОВ АТФ «АГРО-ДІЛО» проводять інструктаж із техніки безпеки. У виїзному занятті також взяли участь ліцеїсти 11 класу Херсонського ліцею журналістики, економіки та правознавства.

Вражають розміри дощувальної машини – довжина однієї Г - образної сторони 600м! Включена насосна станція, і поступово дощувачі однієї за одною секцій проводять полив. Рухається фронт дощу зліва-направо вздовж дощувальної машини!

Для роботи дощувальних машин «Valley» в ТОВ АТФ «АГРО-ДІЛО» насосні станції підкачки подавали більше 600 л води за секунду!
Оригінальною та продуктивною є конструкція пристрою для очищення води, яка подається в дощувальну машину.

Завдяки ефективному зрошуванню та інтенсивній технології вирощування цукрового буряка вдається досягти високих врожаїв з оптимальним вмістом цукру.

Студенти, особливо старших курсів, зацікавлено розпитували про особливості роботи та функціональні обов’язки гідротехніка, можливості проходження практики та подальшого працевлаштування в ТОВ АТФ «АГРО-ДІЛО» після закінчення ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».

Автори: доценти Волошин М.М., Кияновський О.М.