ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Було проведено виїзне заняття на тему «Ознайомлення з технологією вирощування та доглядом посадкового матеріалу нішевих культур»

В межах реалізації проекту UHBDP «Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва» під керівництвом д.с.-г.н., професора Аверчева О.В. та Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки 31 жовтня 2017 р. було проведено виїзне заняття на тему «Ознайомлення з технологією вирощування та доглядом посадкового матеріалу нішевих культур» студентів економічного факультету першого року навчання на прикладі ДП Дослідного господарства «Новокаховське» (с. Плодове, м. Нова Каховка Херсонської області) та ПП «Демченко» (с. Любимівка м. Нова Каховка Херсонської області).

Під час навчальної екскурсії по ДП ДГ «Новокаховське» студенти побачили унікальну колекцію різних плодових культур, декоративних дерев та кущів, ароматичних і лікарських рослин. Потрапивши на ділянку з ароматичними рослинами, студенти були вражені неймовірним запахом від ефірних олій, які надавали рослини. На огляд студентам було представлено незвичайну культуру – зізіфус (китайський фінік), який дозволили скуштувати всім бажаючим, адже він має велике поживне, дієтичне та лікувальне значення для організму людини. Показали також вирощування різних сортів хурми, азиміни трилопатевої (мексиканський банан), та генофондову колекцію абрикоса (близько 300 сортозразків). Студенти залишилися під приємним враженням від всієї отриманої інформації.

Але їх враження на цьому не закінчилося.

Після короткого переїзду від с. Плодове до с. Любимівка студенти опинилися в унікальному місці, яке спеціалізується на вирощуванні шафрану, яким займається ПП «Демченко». Студенти дізналися багато цікавого під час спілкування з директором підприємства Олегом Демченко, а саме: як виникла ідея такого бізнесу, як проходить виробничий процес вирощування, збирання та подальша обробка шафрана, як відбувається збут продукції та пошук ринків. До уваги студентів були представленні зразки посадкового матеріалу шафрану та саму спецію, яку можна було придбати на місці усім бажаючим, а їх було багато.

До м. Херсона поверталися всі трішки стомлені, але з приємними враженнями та думками.

Дякуємо проекту UHBDP та організаторам навчальних екскурсій за насичений, неймовірно пізнавальний та продуктивний день!

 

Учасники виїзного заняття

 

Учасники виїзного заняття

 

Учасники виїзного заняття

 

Учасники виїзного заняття

 

Учасники виїзного заняття

 

Учасники виїзного заняття

 

Учасники виїзного заняття

 

Учасники виїзного заняття

Автор: к.е.н., асистент кафедри економіки та фінансів Карнаушенко А.С.