ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл «Екологічні аспекти використання плодово-ягідних культур в лісомеліоративних насадженнях півдня України»

08 вересня 2017 р. в Інституті підвиення кваліфікації та перепідготовки ДВНЗ «ХДАУ» відбувся круглий стіл - «Екологічні аспекти використання плодово-ягідних культур в лісомеліоративних насадженнях півдня України». Організатором виступив Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет». Запрошені викладач кафедри лісового та садово-паркового господарства: завідуюча кафедри, к.б.н., доцент Бойко Т. О.; к.с.-г.н., доцент Головащенко М. Ф.; к.с.-г.н., доцент Назаренко С. В.; асистент Стрельчук Л. М.; асистент Котовська Ю. С. та студенти та магістранти.

 

Учасники круглого столу 

Основною метою Круглого столу було обговорення багаторічних досліджень та передовий досвід сільськогосподарського виробництва, який свідчить, що серед комплексу заходів раціонального землекористування важлива роль належить створенню агролісомеліоративних насаджень, які зменшують негативний вплив несприятливих погодних умов на посіви сільськогосподарських культур та сприяють підвищенню їх продуктивності.

 

Учасники круглого столу

Поряд із цим, агролісомеліоративні насадження також можуть бути джерелом додаткового прибутку, шляхом введення до їх складу плодових, медоносних та горіховий культур.

 

Учасники круглого столу

Однак вирішення цих питань неможливе через безхозність лісосмуг. Тому чекаємо рішення обласної адміністрації.

Автор: начальник відділу ІПКП Барсук Ю.В.