Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету
Освіта в польових умовах де ХДАЕУ та TRAVELITE AGRO UKRAINE |WRRU відкривають новий формат практики
Що буде, якщо об’єднати аграрну науку, міжнародний досвід і реальні фермерські поля?
Детальніше...
Викладачі ХДАЕУ успішно стали Сертифікованими Сільськогосподарськими Дорадниками
Розвиток сільського господарства неможливий без людей, які постійно навчаються, діляться досвідом і підтримують аграріїв у реальних умовах.
Детальніше...Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus
Вітаємо авторів!
Нові статті науковців ХДАЕУ, які опубліковані в базах даних WEB OF SCIENCE та SCOPUS
Детальніше...Фахове переодчне видання «Тваринництво та технології харчових продуктів»
Пропонуємо ознайомитись з короткими відомостями про фахові періодичні видання (категорії А, Б) за напрямками підготовки у Херсонському державному аграрно-економічному університеті.
Детальніше...
Наукова бібліотека ХДАЕУ - серед учасників всеукраїнського проєкту «Здорові бібліотеки»
Із-поміж бібліотек Херсонщини Наукова бібліотека ХДАЕУ стала єдиною освітянською установою, яка долучилась та успішно пройшла відбір до другої фази Всеукраїнського проєкту «Здорові бібліотеки».
Детальніше...Готельно-ресторанний і туристичний бізнес зблизька: практика з історією, смаком і сучасними рішеннями
Студенти 3 курсу спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм захистили звіти з комплексної виробничої практики з фаху. Вона стала справжнім зануренням у світ культури, сервісу, туризму та гастрономії.
Детальніше...Наукові досягнення викладачів Університету
Вітаємо наших науковців з отриманням патентів на корисні моделі, що свідчить про визнання ваших інновації на рівні законодавства.
Детальніше...
Здобувачка 017 Спеціальності Вікторія Ісаєва Триразова Чемпіонка Європи З Грепплінгу!
Для більшості здобувачів вищої освіти, після складання літньої заліково-екзаменаційної сесії, настає період відпочинку та канікул. Проте зовсім інші завдання стоять перед здобувачами вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт. Тренувальний та змагальний процес в спорті майже не припиняється, а продовжується, не дивлячись на літній період.
Детальніше...Участь Співробітників Наукової Бібліотеки ХДАЕУ В Наукових Програмах
Співробітники Наукової бібліотеки ХДАЕУ, в.о. директора НБ ХДАЕУ Світлана ЛЮБИМЕНКО та заввідділом Оксана ТОКОВИЛО прийняли участь в експертній дискусії «Доброчесність і наукова комунікація в цифрову епоху».
Детальніше...Засідання Вченої ради
26 червня 2025 року відбулося чергове засідання Вченої ради, яке стало майданчиком для ухвалення важливих рішень щодо освітньої, наукової та організаційної діяльності університету.
Детальніше...Захист, що наближає до мрії: здобувачі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа стали бакалаврами!
Червень став місяцем завершення важливого етапу в житті здобувачів спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа. Вони пройшли непростий, але надзвичайно важливий шлях:
Детальніше...Формування наукового потенціалу: на економічному факультеті відбувся міжкафедральний науковий семінар із звітування аспірантів
У Херсонському державному аграрно-економічному університеті на економічному факультеті відбувся міжкафедральний науковий семінар, присвячений звітуванню здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти – доктор філософії – щодо виконання ними індивідуального плану підготовки за освітньою та науковою траєкторією.
Детальніше...Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету
Шановні друзі!
Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.
Студентам, що навчаються на умовах контракту!
До уваги авторів
Подати матеріал для сайту
Засідання наукового гуртка
У рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP 11 березня 2020 р. відбулося чергове засідання гуртка кафедри економіки та фінансів «Економіст, Підприємець, Фінансист» на тему: «Нішеві продовольчі культури: перспективи їх розвитку».
Засідання відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, координатор цього проекту від університету д.с.-г.н., професор Аверчев Олександр Володимирович.
Зі вступним словом виступила Степанова Маргарита Михайлівна - к.е.н., заступник директора Департаменту сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації. Вона розповіла про нішеві культури Херсонщини та про актуальність і важливість цієї теми. Надавши настанови здобувачам вищої освіти на майбутнє, відмітила, що Херсонська область багата різномаїттям як традиційних так і рідкісних овочевих культур. І можливо, саме студенти Херсонського державного аграрно-економічного університету, будуть першими хто відкриє свій бізнес по виробництву та переробці нішевої продукції.
Зі своїми темами виступили члени гуртка:
Рикун Єлизавета - «Прогноз виробництва овочів на Півдні України».
Сімоненко Тетяна - «Перспективи бізнесу з вирощування м’яти».
Сложинська Вікторія - «Сучасні тренди створення інноваційних продуктів з кавуна».
Дядченко Тетяна - «Сучасний стан та проблеми вирощування цукрових буряків».
Ляху Карина - «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва томатів на Півдні України».
Гуртківці підготували цікаві доповіді з презентаціями, розповіли про перспективи та проблеми виробництва цих культур, про цікаві проекти їх переробки та можливість виходу на зарубіжний ринок.
Підбиваючи підсумок засідання гуртка, доцент Бойко Людмила Олександрівна наголосила, що нішеві культури, нажаль, привертають значно менше уваги аграріїв, ніж традиційні найбільш поширені зернові та олійні, такі як пшениця, кукурудза, соняшник і соя. Однак їх економічний потенціал, у тому числі і експортний, є не менш значущим для розвитку агробізнесу, а за рівнем прибутковості вирощування окремих із цих культур може істотно перевищувати найбільш поширені його види та напрями.
Автор: Бойко Л.О. (12.03.2020)