ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Другий Міжнародний Конгрес «Органічна Україна»

15 - 16 березня 2018 року місто Одеса ласкаво приймало учасників Другого Міжнародного Конгресу «Органічна Україна». На місце зустрічі прибули представники різних країн. Спікерами та учасниками стали успішні виробники, переробники та продавці органічної продукції, місцеві та міжнародні трейдери, консультанти, представники влади та науковці з навчальних і науково-дослідних закладів.

Генеральним спонсором заходу був Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, який вже давно і успішно співпрацює з Херсонським державним аграрним університетом в рамках підписаного меморандуму.

Від Херсонського державного аграрного університету у конгресі приймали участь завідуючий кафедрою інженерії харчового виробництва, доцент Бурак В.Г., в.о. директора Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки, доцент Стратічук Н.В, сертифікований консультант з експорту до ЄС, асистент Дюдяєва О.А.

Головні меседжі заходу: «Будуймо разом органічний сектор України!» та «Органічний шлях від виробника до продавця!». Для нас, як аграрного регіону, це дуже актуальна тема: за кількістю земель з органічним статусом Херсонська область знаходиться на другому місці після Одеської, а отже потенціал до розвитку органічного садівництва, розсадництва, ягідництва на півдні України величезний. Керівник проекту «Агроторгівля України» Андре Піллінг ознайомив учасників з власним баченням, щодо стратегії виходу для українських товаровиробників на ринок ЄС.

Навчання органічному виробництву через ВУЗи, органи державної влади, бізнес-освіту є ключовою ланкою впевнений доцент кафедри технології у рослинництві та захисту рослин Білоцерковського НАУ Леонід Козак.

Про останні тренди розвитку органічного ринку в Україні з позиції сертифікованого органу доповів директор ТОВ «Органік Стандарт» Сергій Галашевський.

Міжнародний Конгрес «Органічна Україна» — це найкращий майданчик для щорічної зустрічі всіх сторін залучених до розвитку органічного сектора в Україні.

Оскільки ДВНЗ «ХДАУ» готує фахівців аграрної сфери, то з огляду на сучасні тенденції переходу до органічного ринку, подібні заходи підвищують обізнаність щодо стратегії розвитку органічного сектору в Україні, останніх розробок і технологій для втілення найкращих органічних ідей.

Автор: доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В.Пилипенка,в.о. директора Інституту ПКП Стратічук  Н.В.