ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Конкурс на отримання Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій за 2020 рік

Почався конкурс на отримання Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій за 2020 рік. Відповідне оголошення було розміщено на сайті МОН сьогодні, 1 червня 2020 року.

Одержати Премію можуть роботи, результатом яких є реалізовані інноваційні проєкти. Щороку присуджується до 5 премій, розмір кожної наразі становить 200 тис гривень.

Щоб претендувати на отримання Премії, підприємства, установи та організації мають до 1 серпня подати відповідне клопотання до міністерств або інших ЦОВВ, НАН, Національних академій медичних або аграрних наук. Зі свого боку вони повинні відібрати до 5 робіт і подати їх до 1 жовтня у Міністерство освіти і науки.

Подальший конкурсний відбір проводить Комітет Премії, а остаточне затвердження переможців здійснює Уряд.

Перелік і форми документів, вимоги до їхнього оформлення, процедуру подання та контактну інформацію можна переглянути тут.

Важливо відзначити, що наразі також триває відбір переможців за 2019 рік. Загалом на конкурс було подано 18 робіт. Визначення лауреатів і присудження премій мало відбутися ще в травні, однак через карантинні обмеження терміни довелося дещо скорегувати. Проведення Комітету, де мають бути затверджені пропозиції щодо переможців, відбудеться до кінця червня. Присудження премій орієнтовно має бути в середині липня.

Довідково: Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій було засновано 1 серпня 2012 року. Вона присуджується щороку на конкурсних засадах і вручається до Дня науки. Премією відзначають кращих науковців і винахідників за розробку та впровадження у виробництво інноваційних технологій та виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції. З 2013-го щороку присуджується 5 премій, виключенням були лише 2017-й, коли вручили 4 премії, та 2015-й, коли премія взагалі не призначалася.