ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Школа аграрного лідера ХДАЕУ співпрацює з державними та фінансовими установами Херсонської області

Добігає логічного завершення навчальний рік у закладах вищої освіти, здобувачі готуються до сесії, захисту кваліфікаційних робіт, очікують літніх канікул. І Школа аграрного лідера ХДАЕУ підводить підсумки року.

18.05.2021 р. кафедри обліку і оподаткування та загальноекономічної підготовки організували навчання за тематичним спрямуванням «Актуальні питання пенсійного, інформаційного та фінансово-кредитного забезпечення аграрного сектора економіки», до якого були залучені здобувачі вищої освіти спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 051 Економіка, 073 Менеджмент, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 242 Туризм економічного факультету початкового рівня вищої освіти (короткий цикл), першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти. Водночас окремі учасники мали змогу під’єднатися до роботи в Школа аграрного лідера в он-лайн режимі.

 

Традиційно відкрив захід й побажав плідної роботи проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Олександр АВЕРЧЕВ.

 

На засіданні з цікавими доповідями виступили представники Головного управління Пенсійного фонду, Головного управління статистики в Херсонській області та ХФ КБ АТ Приватбанк. Спікер заходу Наталя МЕЛЬНИЧУК, в. о. начальника Головного управління статистики, розкрила роль статистичної інформації як основного джерела даних щодо розвитку національної та регіональної економіки, пояснила особливості впливу сучасного етапу територіальної реформи на формування статистичної інформації, умови доступу і оприлюднення статистичної і публічної інформації. Здобувачів зацікавили питання подання статистичної звітності суб’єктами підприємницької діяльності, можливості отримання консультацій та проходження виробничої практики в управлінні статистики.

Наталія Шевчук, заступник начальника управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, акцентувала увагу на сучасних проблемах фінансування пенсійних виплат, особливостях пенсійного забезпечення працівників аграрного сектору, пільгових категоріях аграріїв та реалізації їх права на пенсійне забезпечення. Інна РОМАНЮК, завідувач сектору інформаційно-аналітичного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду, пояснила правила користування електронними сервісами Пенсійного фонду, доступ до розрахунків для кожного користувача. Питання формули нарахування пенсій, стажу роботи та альтернативних варіантів пенсійного забезпечення стали ключовими у спілкуванні студентів із спікерами.

Тетяна ЧЕРКАСОВА, головний експерт з кредитування ХФ КБ АТ Приватбанк, у доповіді «Сучасні реалії та тенденції розвитку банківського кредитування суб’єктів господарювання в умовах кризи» презентувала програми кредитування малого і мікробізнесу в аграрній сфері, фізичних і юридичних осіб, порядок оформлення документів та умови отримання кредиту під пільгові відсотки.

Стейкхолдери запросили здобувачів на виробничу практику, у майбутньому працевлаштовуватися в державні установи. Найголовніший урок Школи аграрного лідера полягає у тому, що здобувачі переконалися: кредитування, статистична звітність, пенсійні внески – це реалії їх майбутньої практичної діяльності, можливості реалізації компетентностей і практичних навичок, набутих в університеті. 

Дякуємо спікерам за участь і надану інформацію, сподіваємося на подальшу співпрацю! За організаційну підтримку щиро вдячні кафедрі готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ХДАЕУ.

Запрошуємо стейкхолдерів, здобувачів вищої освіти, викладачів і всіх зацікавлених осіб в актуальних питаннях розвитку аграрного сектору економіки до роботи Школи аграрного лідера у наступному навчальному році!

Автори: завідувач кафедри загальноекономічної підготовки, доцент Аверчева Н.О., завідувач кафедри обліку і оподаткування, доцент Скрипник С.В. (19.05.2021)