ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання круглого столу на тему: «Проблеми та перспективи розвитку туристичної галузі (зелений туризм) в Херсонській області»

15.10.2020 року відбулося засідання «Школи аграрного лідера» завдяки підтримці Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, організатором якого виступила кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, на тему: «Проблеми та перспективи розвитку туристичної галузі (зелений туризм) в Херсонській області».

Засідання відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, координатор Українського проєкту  бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP від університету, д.с.-г.н., професор Аверчев Олександр Володимирович та наголосив, що проведення заходу стало підсумком виїзного заняття до бази зеленого туризму «Чумацька криниця». Акцентував увагу, щодо важливості впровадження дуальної освіти та тісної і плідної роботи зі стейкхолдерами. А також, Олександр Володимирович розповів про перспективи розвитку туризму на Херсонщині та необхідність проведення наукових досліджень здобувачами всіх рівней університету.

Результати досліджень щодо розвитку туристичної галузі представили здобувачі ІІІ освітньо-наукового рівня ДВНЗ «ХДАУ» Алєщенко Людмила Олександрівна – асистент кафедри Менеджменту та інформаційних технологій, за темою «Економічний механізм формування конкурентних переваг суб‘єктів туристичного бізнесу» та Фесенко Ганна Олександрівна – асистент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, за темою «Основні тенденції просування дестинації на туристському ринку з використанням еко-продукції плодоовочівництва» на прикладі бази зеленого туризму «Чумацька криниця»

До участі були залучені стейкхолдери у галузі туризму Херсонської області- Білецький Олексій Сергійович– засновник туристичної компанії «ХерсON», Денис Якуба - менеджер туристичної компанії «ХерсON», Шилкіна Катерина Олександрівна – директор ТА «ArtTravel».

Між учасниками та спікерами відбувалася жвава дискусія щодо реалій, проблем та перспектив розвитку туристичної галузі в Херсоні та області. Розглядалися питання щодо незайнятих ніш у туристичній галузі,вели діалог щодо нехотіння деяких учасників сфери послуг співпрацювати та розвивати галузь. Заслухали  неймовірно цікаву доповідь щодо реалій, перспектив та можливостей туризму в епоху коронавірусу.

Студенти зробили для себе висновки - потрібно захотіти,а можливість зробити завжди знайдеться!!!

Автор: к.е.н., ст.викладач Кацемір Я.В. (18.10.2020)