ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Тематична панель на тему «Експортні можливості для регіонального аграрного бізнесу».

15 березня  у Школі аграрного лідера Херсонського державного аграрного університету відбулася тематична панель на тему «Експортні можливості для регіонального аграрного бізнесу», спікером якої був Олександр Паливода – директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації.

Один із пріоритетів стратегії аграрної галузі - це розвиток зовнішніх ринків та експорту як зазначив спікер.

Більш детально Олександр Паливода зупинився на нових експортних горизонтах для української аграрної продукції, експортному потенціалі Херсонщини та розширенні кола експортерів аграрної продукції за рахунок більшої кількості малих і середніх виробників та переробників, які здатні експортувати. Також розповів про проект сорго, що є однією з тих нішевих культур, на які останнім часом звертають все більше уваги аграрії, особливо ті, хто працює в зонах із недостатньою кількістю вологи, таких як Херсонська область.

 

Студенти дізналися і про недоліки над якими їм як майбутнім фахівцям треба працювати над плановою економікою, маркетингом, сертифікацією продукції та вмінням виконувати контракти.

 

Прес-центр ХДАУ Нікітенко Катерина