ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Розробка етикеток на готову харчову продукцію»

У плановому засіданні студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім. академіка В.Г. Пелиха прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології.

Засідання було присвячене правилам розробки етикеток на готову харчову продукцю. Так, етикетка представляє собою розпізнавальний графічний або текстовий знак, який необхідний для будь-якого продукту на ринку, у т.ч. харчової продукції. Створюється вона у вигляді наклейки або бірки на предмет, товар, експонат із зазначенням назви продукту, торгової марки виробника, місця виробництва, дати виготовлення продукту, терміну придатності, складу та інших відомостей. Також на ній може міститись додаткова інформація щодо умов зберігання продукту або нагороди за якість (відомості для просування товару на ринку).

Доповідачами були предсталені розроблені ними етикетки на готову консервовану плодоовочеву продукцію. На кожну консервну банку повинна бути наклеєна красиво оформлена етикетка, на яку наносять маркування, що містить: найменування підприємства – виробника, його товарний знак та адресу, вид, сорт консервів, їх складники, масу нетто, харчову цінність, дату виготовлення, гарантований строк зберігання та штрих-код країни-виробника.

Керівники гуртка та учасники засідання підкреслили, що всі розроблені етикетки мали свої особливості щодо дизайну, кольорової гами, рисунків, пов’язаних з консервовааним продуктом. Крім того, було зроблено акцент, що етикетки розроблені із застосуванням різних комп’ютерних програм.

Дякуємо учасникам гуртка за активну участь та запрошуємо до подальшої роботи!

Автори: керівники гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК, старший викладач Світлана УШАКОВА