ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «ХАРЧОВИК-НАУКОВЕЦЬ»: Особливості харчування під час дистанційного навчання. Метаболічний синдром у здобувачів освіти

28.11.2023р. відбулося засідання наукового гуртку «Харчовик-науковець». Грунтовну доповідь надала староста гуртка – Анастасія Гусар за темою, яка зараз дуже актуальна – «Метаболічний синдром. Ожиріння як проблема для світу і України», а активний учасник гуртка - Григорій Проценко проаналізував у своїй доповіді відповіді науковців на питання: «Чи заважають гени схуднути?».

Григорій Проценко, зараз здобувач освіти, але він ще й дипломований практикуючий кухар-кондитер. Тому на засіданні гуртка Григорій провів майстер-клас з технології приготування корисної, смачної і «легкої страви» - “Фітнес-салат”, «родзинкою» якого є карамелізована куряча грудка, рукола і кунжут.

Майстер-клас на засіданні гуртка відрізнявся тим, що в процесі його проведення йшло безпосереднє обговорення продукту і пошук творчого вирішення можливих проблеми як з боку учасників майстер-класу, так і з боку фахівця, який проводив майстер-клас. І Анастасія і Григорій звернули увагу і довели, що для створення корисних і смачних «здорових страв» необов’язково дорогі продукти, але знадобиться творчий підхід і фантазія.

Салат готовий - смачного!

Учасники наукового гуртка Харчовик-науковець дуже сподіваються, що їх думки і рекомендації, які вони науково обгрунтували, допоможуть організувати харчування здобувачів освіти більш ефективно і допоможуть зберегти здоров’я в умовах академічної сесії, яка дуже скоро розпочнеться у нашому Університеті.

Модератором цього засідання на платформі ZOOM був здобувач освіти - Григорій Проценко. Презентацію доповідей Анастасії Гусар і Григорія Проценко розміщено на сторінці кафедри ЇХВ БТФ.

Підготувала; Ольга Сумська, к.т.н., доцент, науковий керівник гуртка «Харчовик-науковець»