ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог», присвячене сучасним технологічним прийомам та засобам, що застосовуються у тваринництві

Наприкінці лютого відбулось засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції. У засіданні прийняли участь здобувачі початкового (короткого) циклу та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Тематика доповідей була присвячена сучасним технологічним прийомам та засобам, що застосовуються у тваринництві.

Здобувачами було застосовано усі доступні засоби зв’язку та презентації матеріалів у сучасних умовах.

Під час доповіді на тему «Система утримання курей-несучок Rondeel» було акцентовано увагу на необхідності модернізації системи виробництва яєць із застосуванням европейського досвіду для того, щоб бути конкурентоспроможними в умовах сучасного ринку  та відповідати нормам оновленого законодавства. Під час обговорення доповіді піднялось питання вимог громадянського суспільства щодо покращення добробуту сільськогосподарських тварин. Розглянули переваги безкліткових систем (ангарне, вільно-вигульне та органічне виробництво), що надають можливість курям-несучкам виражати повний спектр своїх природних поведінкових звичок та, відповідно, сприяють одержанню оптимальної кількості продукції високої якості.

Під час презентації доповіді на тему «Сучасні методи ідентифікації ВРХ. Використання респондерів» було акцентовано увагу на необхідності обов'язкового державного обліку тварин шляхом присвоєння їм унікального ідентифікаційного номеру з використанням візуальних, електронних та змішаних систем ідентифікації. Розглянуто переваги застосування респондерів - радіочастотних ідентифікаторів, які дозволяють вести постійний моніторинг і оцінку корови або групи корів.

Дякуємо нашим учасниками за цікавий матеріал та запрошуємо для подальшої участі у роботі гуртка «Технолог».

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Геннадій КАРАЩУК та старший викладач Світлана УШАКОВА