ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Квітневе засідання гуртка «Морфолог»

29 квітня пройшло квітневе засідання наукового гуртка «Морфолог» Були заслухані доповіді здобувачів вищої освіти спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

Тема засідання:

Анатомія свійської собаки 

За різними оцінками, одомашнення вовка відбулося від 100 000 до 15 000 років тому. Дослідження мітохондріальної ДНК показує, що розділення еволюційних ліній собак і вовків відбулося близько 100 000 років тому. Собака швидко став незамінним у всіх світових культурах та був дуже цінним у ранніх людських поселеннях. Зокрема вважають, що успішна еміграція через Берингову протоку була б неможливою без їздових собак. Собаки виконують багато видів робіт для людей, таких як полювання, охорона, служба в поліції та військах, а також собаки допомагають пасти стада худоби, допомагають інвалідам та служать компанійськими сімейними собаками. Ця універсальність, більша ніж практично в будь-якої іншої відомої людству тварини, дала собаці прізвисько «найкращий друг людини». За підрахунками, на планеті на 2015 рік проживало близько 525 мільйонів собак.

Саме це і спонукає нас вивчати і досліджувати наших найкращих «чотирилапих друзів».

Стійкість, впевненість, захопленість – це три слова які характеризують наших здобувачів вищої освіти, які зараз у дистанційному режимі продовжують навчання та розвивають творчий підхід до наукової роботи.

Автори: Доцент Папакіна Н.С., асистент Овдієнко К.Т. (03.06.2022)