ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія»

4 квітня в режимі он-лайн на кафедрі ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка відбулося березневе засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія» під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента Кушнеренка Владислава Григоровича із здобувачами спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

Тема засідання:

«Техніка безпеки при роботі з дезінфікуючими препаратами. Дотримання гігієнічних умов обслуговуючим персоналом по догляду за тваринами».

Здобувачі вищої освіти підготували змістовні і цікаві доповіді, адже сучасний рівень ефективного ведення тваринництва вимагає врахування викликів сьогодення.

У сучасних умовах, при проведенні дезінфекції, застосовується великий асортимент дезінфікуючих засобів. Деякі з них мають подразнюючу дію при попаданні на шкіру, слизові оболонки очей та органів дихання, можуть всмоктуватися через шкіру і слизові, а також надавати алергічну реакцію. Персонал, який виконує дезінфекційні роботи, також може зазнати впливу несприятливих фізичних факторів (висока температура, підвищена вологість, промениста енергія та ін.).

Саме тому, на сьогодні ці питання є дуже актуальними, адже сучасний фахівець має розвивати особисті та професійні якості в обраній професії та застосовувати комплексне багаторівневе вирішення проблем, критичне мислення, креативність в широкому сенсі цього слова, повинен виявляти професійну гнучкість, мобільність, адаптивність на ринку праці.

Здобувачі, навіть у такий складний час, натхненні своєю плідною працею, тому ми бажаємо їм подальшого професійного росту!

Автор: доцент Кушнеренко В.Г., асистент Овдієнко К.Т.