ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Виробництво основних видів промислової продукції переробної галузі»

8 лютого 2022 року відбулось планове засідання студентського наукового гуртка «Технолог»  кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції під керівництвом канд. с.-г. наук Світлани Ушакової та канд. с.-г. наук, доцента Геннадія Каращука. Здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня четвертого року навчання 2-ї групи спеціальності 204 «ТВППТ»  в режимі онлайн  були презентовані наукові доповіді, присвячені питанням виробництва основних видів продукції м'ясної галузі.

 Гліб Лазарєв підготував доповідь на тему «Виготовлення м'ясних натуральних виробів (копченостей)». Під час доповіді Гліб акцентував увагу інших учасників на способи коптіння, коптильні препарати та на зміни, які відбуваються у середині продукту під час виробництва.

 

 

Владислав Фесенко презентував доповідь на тему: «Характеристика оболонок для ковбасних виробів», у якій представив основні групи штучних оболонок. Презентація супроводжувалася наглядними зображеннями, у ній було наведено особливості застосування оболонок з різних матеріалів та  їх стійкість при температурній обробці.

 

 

Альона Марків продовжила засідання гуртка доповіддю на тему «Технологічні процеси виробництва харчових тваринних жирів», в якій розкрила особливості витоплення харчових жирів та навела схему виробництва даного виду продукту на прикладі жирового цеху.

 

Андрій Чебукін  розповів про особливості виробництва сирокопчених ковбас. Доповідач зазначив, що у процесі виробництва даного виду продукції, під час дозрівання виробів, відбуваються ферментативні процеси, які формують смак, колір та консистенцію готових ковбас. Проаналізував технологію виробництва, навів правила зберігання сирокопченої продукції.

 

Автори: керівники гуртка:  доцент Каращук Г.В., старший викладач Ушакова С.В. (09.02.2022)