ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія»

Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня другого року навчання спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза», підвищують та закріплюють здобуті знання беручи участь у засіданнях наукового гуртка «Гігієна і санітарія».

 

Сьогодні на засіданні гуртка було розглянуто два актуальних для виробничників питання: «Санітарні принципи в процесі ветеринарного обслуговування ферми» і «Розвиток стресу у тварин та його вплив на продуктивність», на прикладі провідного господарства півдня України ДПДГ «Асканійське».

 

Суворий санітарний захист тварин на фермах і комплексах - одна з головних ланок технології промислового тваринництва Пропорційно збільшенню тварин на обмеженій площі повинні посилюватися санітарно-гігієнічні вимоги. Якщо це не виконується, тваринництво стає не рентабельним.

 

Здобувачі доповідали про санітарний захист об’єктів ветеринарного нагляду та контролю. Адже, спеціалісти ветеринарної медицини забезпечують контроль за дотриманням зоогігієнічних вимог, норм та правил, не тільки безпосередьно коли ферма діюча, а вже  на етапі розробки проектів ферм і при реконструкції існуючих та у виборі земельної ділянки під будівництво.

 

Доцент кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені 
В.П. Коваленка - Владислав Григорович Кушнеренко розповідав та ділився власним досвідом із виробництва та практики .

Бажаємо плідної праці та наснаги  на наступних засіданнях!

Автор: Владислав КУШНЕРЕНКО, Кривий В.В. Прес-центр БТФ (24.12.2021)