ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Учасники студентського наукового гуртка «Технолог» засвоїли методи контролю якості продукції м’ясного виробництва

Виробництво напівфабрикатів з м'яса є одним із перспективних напрямків розширення асортименту продуктів швидкого приготування, попит на які постійно зростає. Значну частину ринку м’ясних продуктів становлять заморожені напівфабрикати. На плановому засіданні студентського наукового гуртка «Технолог» здобувачі початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти другого року навчання спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», які були залучені до роботи наукового гуртка, визначали органолептичні та фізико-хімічні показники якості пельменів різних виробників з фаршем із яловичини та свинини. У дослідженнях використовували методи контролю якості продукції м’ясного виробництва.

 

Засідання гуртка відбулось під керівництвом доцента Геннадія Каращука та старшого викладача кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції Світлани Ушакової.

  

Дослідження проведені в умовах лабораторного комплексу кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції. Вивчено основні вимоги до сировини, яка застосовується у виробництві. Встановлено, що продукти відповідали вимогам нормативних документів. За кількістю солі у фарші пельменів виявлена незначна різниця. Вміст м’ясного фаршу відносно маси пельменів відповідав встановленим нормам. Вироби класичної форми ручного ліплення під час термічної обробки виявились більш стійкими, ніж виготовлені за допомогою механічних форм.

 

Здобувачі вищої освіти удосконалили навички роботи із м'ясною сировиною та порівняли результати власних досліджень із вимогами до показників якості м’ясної продукції, сформулювали висновки. Перспективою подальших досліджень є визначення якості пельменів в процесі їх зберігання.

 

Автори: керівники гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК, старший викладач Світлана УШАКОВА