ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

13.12.2019 р. Студентський науковий гурток «Технолог з виробництва продукції тваринництва»: студентська навчально-предметна конференція «Бджільництво-перспективна галузь»

 

Щоб стати успішним пасічником потрібно чітко розуміти усі аспекти бджільництва та створити стратегію розвитку власної справи.

На кафедрі технології виробництва продукції тваринництва за програмою студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва»  відбулась перша студентська навчально-предметна конференція «Бджільництво-перспективна галузь», де прийняли участь здобувачі вищої освіти біолого-технологічного та агрономічного факультетів.

Під час конференції обговорювалися актуальні проблеми стану та перспектив розвитку галузі, питання екологічної безпеки продукції бджільництва та шляхи підвищення економічної ефективності використання сучасних технологій виробництва продукції бджільництва.


 

Відкрив конференцію проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктор с.-г. наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України - Олександр Аверчев. Проректор побажав усім учасникам плідної роботи конференції та зазначив, що для Херсонщини дана галузь є унікальною та цікавою, що для покращення практичної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у наступному році на базі Аграрного університету буде створено «Навчальну пасіку».

До привітань приєдналися завідувач кафедри технології виробництва продукції тваринництва Олена Ведмеденко, доценти кафедри Наталія Корбич, Оксана Любенко, асистент кафедри Владислав Кривий.


 

Студенти дивували цікавими доповідями такими як: «ЕМ - технологія в бджільництві», «Орієнтування бджіл на місцевості», «Апітерапія», «Інноваційний бджолиний вулик» і ще багато чого цікавого.

 

Конференція пройшла в теплій та дружній атмосфері, де всі учасники заходу під час доповідей та загальної дискусії мали змогу висловитись про актуальні питання в галузі бджільництва та провели дегустацію меду, скуштували власноруч приготовлений студенткою Лізою Івановою смачний медовий продукт «Мед суфле».

Автор: доцент Корбич Н.М., Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (13.12.2019)