Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Роль генетично модифікованих організмів у сільському господарстві»
У плановому засіданні студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей 201 Агрономія, 204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, 181 Харчові технології та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 201 Агрономія.
Засідання було присвячене розгляду важливої та актуальної теми – значенню генетично модифікованих організмів у сільському господарстві.
Метою засідання було розглянути поняття «генетично модифіковані організми», ознайомитися з особливостями, перспективами та проблемами створення і використання генетично модифікованих організмів у сільському господарстві.
Учасники засідання розглянули питання що таке модифікація, для чого використовується генетична модифікація, ГМО у сільському господарстві та основні завдання генної інженерії в галузі харчового виробництва.
Дискусію при обговоренні цієї теми викликало те, що мільйони людей у всьому світі щодня вживають їжу, яка містить ГМО. При цьому питання впливу ГМО на здоров'я людини до цього часу залишається без відповіді. Дискусії на дану тему тривають у світі упродовж останніх років.
Безумовно генетично модифіковані організми - величезне досягнення сучасної науки та основне питання полягає в тому, що їх вплив на організм людини досконало не вивчений, а тому не можна з впевненістю зазначити корисність чи шкоду даних організмів.
Автор: керівник гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК