ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Квітневе засідання наукового гуртку «Морфолог»

30 квітня пройшло чергове квітневе засідання наукового гуртка «Морфолог» на тему: «Вікові зміни у будові скелета тварин. Анатомія свійської собаки.»

Процес походження домашніх собак включає дивергенцію собаки від вовка на рівні ДНК, її одомашнення, формування різних типів та порід. Собаки належать до роду Canis, що поєднує вовкоподібних хижаків сімейства псові (Canidae), це перший і єдиний повністю одомашнений великий 

Перше свідчення про співіснування людини й собаки (сліди лапи вовка або собаки та ноги дитини) було виявлено у французькій печері Шові (Chauvet). Вік цих слідів становить 26 000 років. Цей факт підтверджують також знахідки останків псових епохи верхнього палеоліту, виявлені в результаті розкопок в Україні (Черкаська та Чернігівська області). Генетики встановили, що вперше вовки були одомашнені людиною в Південній Азії. Таким чином домашня собака походить від прирученого вовка. Спочатку собаки слугували помічниками на полюванні, а пізніше виконували і сторожові функції.

Поєднання практичного досвіду та теоретичних знань надає  впевненості та зміцнює бажання до навчання, відкривають траєкторії найповнішої самореалізації.

Бажаємо здобувачам професійного росту та з нетерпінням чекаємо на наступному засіданні!

Автор : асистент кафедри Овдієнко К.Т.( 01.05.2024 р.)