ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Вплив агротехнічних заходів та технологічних прийомів при переробці винограду на якість майбутнього вина»

На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім. академіка В.Г. Пелиха відбулось засідання гуртка «Технолог» на досить цікаву для здобувачів вищої освіти тему: «Вплив агротехнічних заходів та технологічних прийомів при переробці винограду на якість майбутнього вина». У засіданні прийняли участь здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

Керівник студентського наукового гуртка, кандидат с.-г. наук, доцент Каращук Г.В. розповів про склад та будову виноградної ягоди та розподіл у ній речовин, які впливають на якість майбутнього вина.

Серед агротехнічних заходів, якими можна вплинути на склад та якість винограду, лектор виділив ступінь зрілості та сорт.

Здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 181 Харчові технології Анастасія Гусар розповіла про формування якості винопродукту на різних етапах переробки винограду на заводах первинного виноробства.

Керівник студентського наукового гуртка «Технолог», кандидат с.-г. наук, старший викладач Ушакова С.В. звернула увагу на контроль якості виноградного вина при його реалізації.

Учасники засідання мали змогу дізнатися не лише про особливості дегустації вин, але й обговорили вимоги, яких необхідно, при цьому, дотримуватись.

Дякуємо учасникам гуртка за активну участь та запрошуємо до подальшої роботи при вивченні даного питання та інших цікавих тем і актуальних проблем харчової та переробної галузей промисловості.

Автори: керівники гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК, старший викладач Світлана УШАКОВА