ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» з питань зберігання та переробки картоплі

На тижні відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім. академіка В.Г. Пелиха, на якому розглядались актуальні питання щодо зберігання та переробки бульб картоплі. У засіданні прийняли участь здобувачі першого бакалаврського рівня вищої освіти третього та четвертого років навчання спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

Здобувачі вищої освіти підкреслили, що картопля являється універсальною сільськогосподарською культурою. Її застосовують на господарські та кормові потреби, вона являється важливою сировиною для переробної галузі. Одержання високого врожаю бульб з відмінними показниками якості є метою діяльності будь-якого сільськогосподарського підприємства, яке займається вирощуванням картоплі.

Доповідачі зазначили, що вимоги до якості бульб диференціюють залежно від цільового використання сировини. Так, картопля, призначена для виробництва чіпсів повинна характеризуватися відповідними морфологічними та фізико-хімічними властивостями.

Саме переробка бульб на чіпси викликала найбільшу зацікавленість в учасників наукового гуртка.

За результатами доповідей були визначені найкращі сорти для переробки, способи підготовки сировини та фактори, у т.ч. числі технологічні прийоми, які забезпечують якість та безпечність продукції.

Дякуємо учасникам гуртка за активну участь та запрошуємо до подальшої роботи!

Автори: керівники гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК, старший викладач Світлана УШАКОВА