ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Туристична Херсонщина»

В п’ятницю, 10 лютого 2023 р., Яровий В.Ф та Миргородська О.Л. провели засідання наукового гуртка «Туристична Херсонщина», який діє при кафедрі готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ХДАЕУ.

Тема зустрічі «Туристичні родзинки Херсонщини – атрактивні туристичні об'єкти краю поза межами морського узбережжя».

Наш регіон має значний потенціал для розвитку різних видів туризму, не лише рекреаційного та лікувально-оздоровчого характеру, а й пізнавального. Багато історичних епох та народів вплинули на формування його матеріальної та нематеріальної культурної спадщини: пам’яток, традицій, витворів мистецтва. Про невідомі для пересічних туристів цікавинки Херсонщини і поговорили.

На засіданні гуртка були присутні не лише студенти і викладачі університету, але й представники туристичного бізнесу (Турагенство «Марінеро», ГО «Українська Асоціація Повітряних Зміїв» тощо) та органів місцевого самоврядування (зокрема, депутат Херсонської районної ради Юрій Марієв).  

Учасники послухали доповідь Ярового Вадима та подискутували щодо практичного використання атрактивних (привабливих) об’єктів в туристичній галузі регіону.

На завершення учасники запланували у наступну зустріч продовжити обговорювати туристичні об’єкти поза межами морського узбережжя та їх використання бізнесом, обміркувати і надати практичні поради і рекомендації з організації координації дій між місцевими жителями – керівниками громад – державними органами з метою розвитку ефективного соціально-економічного розвитку територій.