ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Захист і карантин рослин»

30 січня 2024 р. на конференц-платформі Zoom відбулось засідання наукового гуртка «Захист і карантин рослин», у якому взяли участь викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин, здобувачі вищої освіти агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Згідно з графіком занять наукового гуртка спікер заходу – в.о. завідувача, професор кафедри ботаніки та захисту рослин, доктор с.-г. наук, Олена МАРКОВСЬКА ознайомила присутніх із актуальною темою: «Основні хвороби і бур’яни у посівах сої та їх контроль» на прикладі результатів досліджень, представлених у кваліфікаційних роботах випускників другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальностей 201 «Агрономія» і 202 «Захист і карантин рослин» за темами: «Дослідження впливу біопрепаратів на продуктивність сої в умовах півдня України», «Дослідження впливу протруйників та фунгіцидів на продуктивність сої в умовах рисових зрошувальних систем», «Дослідження впливу різних схем застосування гербіцидів на продуктивність сої за умов зрошення». Значна увага була приділена методології планування і складання схем дослідів, проведенню обліків і спостережень, оформленню результатів досліджень і підготовки презентаційних матеріалів.

Надана інформація є своєчасною та корисною для проведення науково-дослідної роботи бакалаврами і магістрами під час проходження виробничої переддипломної практики.

Автор: Ірина СТЕЦЕНКО