ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Захист і карантин рослин» в Інституті рису НААН України

15 листопада 2021 року відбулось засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Захист і карантин рослин» на базі Інституту рису НААН України (керівник гуртка – доцент Макуха О.В.). Захід проведено за сприяння директора Інституту рису НААН України, члена-кореспондента НААН України за напрямом «Захист рослин», професора кафедри ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ Дудченка В.В.

Члени гуртка, здобувачі вищої освіти третього року навчання першого (бакалаврського) рівня спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» Мельниченко Павло та Федосєєв Ілля під керівництвом завідувача лабораторії захисту рослин Інституту рису НААН України Паламарчука Д.П. виконали облік урожаю зерна рису на дослідних ділянках з визначення біологічної ефективності гербіцидів за різних строків їх застосування в посівах. Для збирання врожаю рису було використано малогабаритний рисовий комбайн Yanmar K 750.

Інші гуртківці в online-режимі мали можливість ознайомитись з практичними аспектами збирання врожаю зерна рису та методикою його обліку в польовому досліді, задати питання завідувачу лабораторії і проаналізувати результати застосування гербіцидів.

 

Автор: Макуха О.В. (16.11.2021)