ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково-практична конференція здобувачів вищої освіти на кафедрі ботаніки та захисту рослин

12 листопада 2021 року на кафедрі ботаніки та захисту рослин агрономічного факультету в рамках розширеного засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Захист і карантин рослин» відбулась науково-практична конференція «Актуальні проблеми та наукові досягнення сучасного агровиробництва», яку проведено в online-форматі на конференц-платформі Zoom.

У заході прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів агрономічного факультету, викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин Херсонського державного аграрно-економічного університету. До конференції традиційно приєдналась делегація Одеського державного аграрного університету в складі здобувачів вищої освіти, членів наукового гуртка «Фітосанітарний експерт», та викладачів кафедри захисту, генетики і селекції рослин.

Конференцію відкрила доктор с.-г. наук, професор, в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин Марковська О.Є. Зі вступним словом до учасників звернулись член-кореспондент НААН України, професор кафедри ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ, директор Інституту рису НААН України Дудченко В.В. та кандидат с.-г. наук, доцент кафедри захисту, генетики і селекції рослин ОДАУ, керівник наукового гуртка «Фітосанітарний експерт» Балан Г.О.

Даний захід став online-платформою для представлення здобувачами вищої освіти обох університетів результатів наукових досліджень із захисту і карантину рослин, а також удосконалення елементів технології вирощування багатьох сільськогосподарських культур та їх впливу на продуктивність і якість продукції. Викладачі та здобувачі вищої освіти мали можливість ознайомитись із науковими здобутками, обмінятись досвідом у сфері захисту і карантину рослин з метою визначення подальших інноваційних шляхів наукових досліджень.

 

Автор: Макуха О.В. (12.11.2021)