ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Захист і карантин рослин»

Здобувачі вищої освіти агрономічного факультету приймають активну участь у роботі наукового гуртка «Захист і карантин рослин» кафедри ботаніки та захисту рослин. У новому навчальному році до роботи гуртка долучились здобувачі вищої освіти першого року навчання першого (бакалаврського) рівня.

07 вересня 2021 року було проведено організаційне засідання наукового гуртка. В.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин, професор Марковська О.Є. ознайомила здобувачів вищої освіти з перспективними напрямами наукових досліджень, акцентувала увагу присутніх на важливості участі в роботі гуртка, науково-практичних конференціях, конкурсах наукових робіт. Керівник гуртка, доцент Макуха О.В. ознайомила здобувачів вищої освіти з основними формами і  напрямами роботи гуртка, представила до затвердження план тематичних засідань та сформувала актив гуртка на 2021-2022 н.р.

Під час першого засідання члени гуртка одержали завдання для проведення наукових досліджень різних видів шкідників багаторічних насаджень, які вони виконували протягом вересня на власних присадибних ділянках та під час виїзних занять. Крім того, на території Корабельного району міста Херсона гуртківці проводили фітосанітарний моніторинг популяції американського білого метелика HyphantriacuneaDrury, який належить до «Переліку регульованих шкідливих організмів» (списку А-2 обмежено поширених в Україні карантинних комах), визначили вогнища даного небезпечного шкідника та спостерігали за його розвитком і шкодочинністю.

 

 

 

 

Автор: Макуха О.В. (23.09.2021)