ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання гуртка «Майстерня аграрія»

Для учасників студентського наукового гуртка «Майстерня аграрія» кафедри рослинництва та агроінженерії (керівник гуртка – к.с.г.н., ст. викладач Василенко Н.Є.) 05 травня 2021 року відбулося засідання на тему: «Підведення підсумків. Прогнозування кінцевих результатів та вивчення технології вирощування і завершення наукових тем».

  

Виступали здобувачі третього бакалаврського рівня спеціальностей «201» «Агрономія», 203 «Садівництво», їх наукові дослідження  спрямовані на вирішення актуальних питань. Проявили себе майбутніми науковцями, висловлювали свою думку та брали участь в обговоренні наукових робіт. На засіданні гуртка були розглянуті питання:

-       Підбору вихідного матеріалу на основі адаптивних властивостей і включення елементів природного добору при вивченні отриманих популяцій

-       Оцінки селекційного матеріалу на його екологічну пластичність в ранніх поколіннях

-       Використання екологічного випробування як основного методу виділення пластичних форм

-       Визначення оптимальних строків сівби нових сортів: зернових, озимих, ярових, овочевих, злакових, олійних, круп’яних культур

-       Удосконалення технології вирощування сільськогосподарських культур

-       Вивчення якості насіння сільськосподарських

-       Перспективи розвитку галузей садівництва та рослинництва

-       Безпека життєдіяльності в побуті та довкіллі

На завершення засідання було спрогнозовано результати врожайності сільськогосподарських культур та їх якість, подальший догляд за посівами. Підбиваючи підсумки засідання наукового гуртка, висловлюю свою вдячність науковим керівникам та всім учасникам заходу за високий рівень підготовки, а також всім присутнім за цікаву та плідну дискусію.

Автор: к.с.- г. н. Василенко Н.Є.