ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне засідання студентського наукового гуртка «Захист і карантин рослин»

4 березня 2021 року за сприяння доктора с.-г. наук, професора, проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності Аверчева О.В. на дослідному полі Херсонського державного аграрно-економічного університету було проведено виїзне засідання студентського наукового гуртка «Захист і карантин рослин» кафедри ботаніки та захисту рослин агрономічного факультету.

 

Заняття на тему «Визначення стану шкідливих організмів після перезимівлі» для членів гуртка провели кандидат с.-г. наук, доцент, декан агрономічного факультету, гарант освітньо-професійної програми «Захист і карантин рослин» Мринський І.М. та кандидат с.-г. наук, доцент, керівник гуртка Макуха О.В.

Здобувачі вищої освіти ознайомились зі станом озимих культур на дослідному полі, методикою проведення наземних обстежень на заселення посівів мишоподібними гризунами та ураження хворобами, визначення зимуючого запасу злакових мух. У лісосмузі, що межує з дослідним полем, проведено облік імаго клопа шкідливої черепашки та визначено гідротермічні показники листяної підстилки.

 

 

 

У лабораторії захисту рослин та фітосанітарного моніторингу члени гуртка виконали мікроскопічні дослідження відібраних зразків з метою діагностики збудників хвороб пшениці озимої. Здобувачі вищої освіти  проаналізували морфофізіологічні показники імаго клопа шкідливої черепашки для оцінки його стану під час зимівлі.

 

 

Автор: Макуха О.В. (04.03.2021)