ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Захист і карантин рослин»

29 лютого 2024 р. на конференц-платформі Zoom відбулось засідання наукового гуртка «Захист і карантин рослин» на тему «Трипс квітковий західний (Frankliniella occidentalis) – небезпечний карантинний шкідник», у якому взяли участь викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин, здобувачі вищої освіти агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Спікер заходу – кандидат с.-г. наук, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин Іван МРИНСЬКИЙ представив учасникам гуртка презентаційний матеріал: «Трипс квітковий західний. Ідентифікація, моніторинг та заходи захисту», в якому зосередив увагу на життєвому циклі, морфологічних особливостях, поширенні та біології розвитку шкідника. Так, Frankliniella occidentalis пошкоджує більше 250 видів рослин з понад 65 родин, тому питання систематичного моніторингу, карантинних, фізичних і біологічних заходів захисту від шкідника є надзвичайно актуальними.

Професор кафедри ботаніки та захисту рослин, доктор с.-г. наук Олена МАРКОВСЬКА ознайомила учасників зі структурою офіційного сайту Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, основною нормативно-правовою документацією у сфері карантину рослин – дієвими інструментами теоретичного методу дослідження у науковій роботі як здобувачів, так і науково-педагогічних працівників.

Тема засідання гуртка викликала зацікавленість в учасників заходу та активне її обговорення, була корисною для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів агрономічного факультету для їх практичної і наукової діяльності.

Автор: Ірина СТЕЦЕНКО