ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Бюджетникам дозволять установлювати доплати за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників

Зокрема, передбачається вилучити п. 12 Заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади й інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, затверджених Постановою № 65.

Останній зобов’язує бюджетників тимчасово припинити встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників (окрім лікарів, фахівців із базовою та неповною вищою медичною освітою і професіоналів із вищою немедичною освітою та наукових працівників, що допущенні до медичної діяльності, молодших медичних сестер, соціальних робітників, вихователів, помічників вихователів, учителів, майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-технічних і вищих навчальних закладів, а також працівників вищих навчальних закладів, переміщених із району проведення антитерористичної операції).

Хоча нещодавно Мінфін у листі від 10.11.2015 р. № 31-07010-07-10/34573 не підтримав надання дозволу на можливість здійснювати доплати працівникам за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, зокрема кухарям, прибиральникам, сторожам, бібліотекарям.


Подробиці: https://buhgalter.com.ua/news/oplata-praczi/byudzhetnikam-dozvolyat-ustanovlyuvati-doplati-za-vikonannya/