ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Голодомор

Гаслом цьогорічного вшанування пам’яті жертв голодоморів є вислів:

У зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів  та 90 – ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу співробітники Наукової бібліотеки ХДАЕУ  на платформі ZOOM залучили своїх користувачів до участі у загальнонаціональній акції «Запали  свічку», яка розпочалася хвилиною мовчання.

Учасники онлайн-заходу зауважили, що цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Також користувачам запропонували ознайомитись з матеріалами книжкової виставки, що свідчать про жорстокий злочин комуністичного тоталітарного режиму.

Закликаємо також людей по всьому світу засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.