ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Пишемо радіодиктант національної гідності 2023

27 листопада об 11 годині , у День української писемності та мови, українці в різних країнах світу писали 23-ий Радіодиктант національної єдності.

Його транслювали на всіх платформах Суспільного.

Авторкою Радіодиктанту національної єдності 2023 року стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. А  читав диктант актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі "Довбуш".

Цьогорічний Радіодиктант національної єдності проходив в  атмосфері натхнення, рішучості та щемливості

Українська мова стала символом і знаряддям боротьби, виразником незламного духу — й це відчувалося навіть без піднесених слів. Чимало людей зізнавалися, що цього разу писали диктант уперше — саме в патріотичному пориві.

До заходу долучилися й українці, які змушені виїхати за кордон, через повномасштабну війну розв’язану Росією.

В умовах російської агресії українська мова відіграє ключову роль у захисті національної ідентичності,

Співробітники Наукової бібліотеки ХДАЕУ також долучились до цієї  видатної події, яка надихає до вдосконалення своїх знань та можливостей. І до цього є величезне бажання та прагнення!

Радіодиктант тривав до 30 хвилин. Його текст опублікують 30 жовтня об 11:00 на сайтах «Українського радіо» та «Суспільного Культура». Тож у кожного буде можливість перевірити свої знання самостійно. Ті, хто бажають відправити диктанти на перевірку, можуть надсилати листи поштою або на e-mail:

паперові листи не пізніше ніж 29 жовтня — на адресу Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26

фото або скан диктанту до 11:00 30 жовтня — на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Результати радіодиктанту-2023 оголосять у грудні, коли опрацюють усі листи.

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ