ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Державна мовна політика на Херсонщині

Представники Херсонського державного аграрно-економічного університету (проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Сергій Лавренко, доцент кафедри професійної освіти Інна Варнавська) долучилися до круглого столу з теми «Реалізація на території Херсонської області державної мовної політики» за участю начальника обласної військової адміністрації, Уповноваженого із захисту державної мови, представників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів, закладів культури, освіти і науки, громадських організацій, науковців, письменників та засобів масової інформації.

Засідання пройшло під головуванням начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, який  поінформував про програму розвитку і функціонування української мови як державної, що діє в області.

До обговорення нагальних питань долучився також Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. “Херсонщина – перший регіон, який запровадив подібну програму, на її основі обов’язково  з’явиться і міська програма розвитку та функціонування української мови. Мова – наш форпост, який ми маємо зміцнювати кожного дня”, – наголосив Тарас Кремінь.

Автор: канд.пед.наук, доц. Інна ВАРНАВСЬКА