ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом

8 травня уся Європа відзначає День пам’яті і примирення і День перемоги над нацизмом. Цей день – пам’ять про страшні події, нагадування про те, що не можна вирішувати політичні та дипломатичні проблеми військовим шляхом.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Цей день встановлений задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих».

Колектив Херсонського державного аграрно-економічного університет робить усе можливе, щоб допомогти країні у ці складні часи. Наші викладачі, співробітники і студенти – активні волонтери, які допомагають мирному населенню і ЗСУ. В університеті відбувається дистанційне навчання для студентів, які перебувають у межах України та за її межами.

Увесь світ бачить, що зараз відбувається в Україні. Росія як країна-агресор обов’язково буде покарана і відповість за кожен злочин і ми будемо відзначати свій День перемоги. Тримаймося! Слава Україні!!!