ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Вебінар «Агресія "русського міра" проти України (2014-2023)»

04 березня 2023 р. у Херсонському державному аграрно-економічному університеті було проведено вебінар «Агресія "русського міра" проти України (2014-2023)» у межах заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період 2023-2026 років.

Захід був організований Науковою бібліотекою ХДАЕУ, лектор – старший викладач кафедри публічного управління та права, кандидат історичних наук Дар’я Сачко. Участь у вебінарі взяли здобувачі 2, 3, 4 курсів економічного факультету.

Основна мета заходу – пояснити сутність нового напряму тоталітарної ідеології – рашизму, основних його ознак і проявів. Основна увага була приділена проблемі історичних витоків ідеологеми «русскій мир», сьогоднішні аспекти його трактування та втілення у життя, визначено роль та місце України в ньому.

Спираючись на історичні писемні джерела і новітні дослідження істориків, було охарактеризовано основні риси російської національної свідомості та ментальності.

Учасники вебінару взяли активну участь у обговоренні проблем боротьби із російською агресією, зокрема, на ідеологічному полі, подолання наслідків впливу «русского миру» на українців і перспектив майбутніх українсько-російських відносин.  

Автор: Сачко Д.В., старший викладач кафедри публічного управління та права