ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Заходи з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету

Із метою формування у студентів відчуття вдячності та поваги до ветеранів війни, 25 квітня 2023 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти агрономічного факультету був проведений просвітницький захід «Бої за Південь: назавжди в строю».

Від початку  повномасштабного вторгнення  територія Херсонської області була під масованим ударом. Російські окупаційні війська перетнули межу тимчасово окупованого Криму і рушили в різні сторони.  Звісно, такій навалі важко було протистояти, але були сміливці, яким ціною власного життя вдалося на деякий час стримати окупантів. Серед них – Владислав Українець і Віталій Скакун.

На сьогоднішній день територію Правобережної Херсонщини деокуповано. За  синьо-жовті  прапори нашої області багато українських військових віддали найцінніше – власне життя... Серед них Національна легенда України, льотчик Ігор Бедзай, зірка американського футболу  Данило Богуславський, військовий журналіст Юрій Лелявський...

Під час заходу слухачі дізналися про подвиг кожного Героя, у яких на першому плані було захист України, а вже на другому – їх родини і власні мрії.... Герої не вмирають, допоки живе пам'ять про них серед нас.

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ