ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Нові надходження літератури до Наукової бібліотеки ХДАЕУ

Шановні науковці і студенти! До бібліотеки надійшов електронний варіант навчального посібника Віктора Миколайовича Литвиненка, доцента кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії.

Литвиненко В.М. Основи фізики та технології напівпровідникових діодів. Херсон: ФОП Вишемирський В.С., 2023. 173с., 100 іл.

У навчальному посібнику розглянуті контактні явища у напівпровідниках, будову, фізичні основи роботи, параметри та характеристики основних типів напівпровідникових діодів і приклади їх використання для виготовлення електронних пристроїв, що застосовуються в електроенергетиці: випрямлячів змінної напруги, стабілізаторів постійної напруги, підсилювачів та генераторів сигналів НВЧ діапазону, фазообертачів, фотореле регулювання вуличного освітлення, інжекційних лазерів, сонячних батарей на р - n переході, а також технологічні методи виготовлення діодів.

Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. Посібник може бути корисним для науково-педагогічних працівників навчальних закладів вищої освіти за відповідною спеціальністю.

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ