ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Наукові цитування

Наукова бібліотека ХДАЕУ звертає увагу користувачів щодо баз даних наукових цитувань:

Open Ukrainian Citation Index (OUCI) –  це пошукова система і база даних наукових цитувань, які надходять від усіх видань, що використовують сервіс Cited-by від Crossref і підтримують InitiativeforOpenCitations.

OUCI покликаний спростити пошук наукових публікацій, привернути увагу редакцій до проблеми повноти та якості метаданих українських наукових видань, покращити представлення українських наукових видань у спеціалізованих пошукових системах (наприклад, Dimensions, Lens.org, 1findr, Scilit), що може розширити їх читацьку аудиторію, дозволить бібліометристам вільно вивчати зв’язки між авторами та документами з різних наукових дисциплін, зокрема, в галузі суспільних та гуманітарних наук.

Також, відповідно до принципу роботи OUCI, в ідеалі, в майбутньому кожна позиція списку використаної літератури повинна буде містити DOI, відтак пошукова система OUCI полегшить процес перевірки джерел, що були використані у процесі написання наукових робіт.

Пошук OUCI

Аналітика

Метрика OUCI

Як представити журнал в OUCI

Для здійснення пошуку в OUCI – перейдіть за посиланням:https://ouci.dntb.gov.ua/

Система OUCI дозволяє переглянути кількість публікацій та кількість цитувань українських видавців наукових журналів, а також кількість публікацій, кількість цитувань, H-індекс та i10-індекс українських наукових журналів.

Автор: Наукова бібліотека ХДАУ ( 31.10.2022).