ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

22 червня 1941 року – історичний день глибокої скорботи

День скорботи і вшанування пам'яті  жертв  війни в Україні відзначають щорічно 22 червня відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року.

 У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу , яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. Воєнні дії на Україні відбувалися 40 місяців. В руїни і згарища перетворилися 714 українських міст і селищ, 28 тисяч сіл. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

Для Вас, шановні читачі в науковій бібліотеці представлено книжкову полицю «Ті дні у пам’яті народній», яка висвітлює перебіг подій, що відбулися на початку Другої світової війни. У цей день ми згадуємо усіх тих, хто загинув на полі бою, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Батьківщина була вільною від будь-якого нападника. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.
Низький Вам уклін, шановні ветерани та учасники Другої світової війни! Вічна пам’ять тим, хто назавжди залишився на цій страшній війні!

Автор: Строгіна Г.М. (22.06.2020)