
Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету
Від геоданих до рішень: як ГІС трансформує підхід до управління земельними та природними ресурсами

Андрій Мась, старший викладач кафедри землеустрою, геодезії та кадастру, разом зі студентами 4 курсу спеціальності Геодезія та землеустрій долучилися до Всеукраїнського науково-практичного семінару
Детальніше...Здобувач Херсонського державного аграрно-економічного університету виборов призові місця на Чемпіонаті Світу з військово-спортивних багатоборств

У місті Вроцлав (Польща) відбувся Чемпіонат Світу з військово-спортивних багатоборств, який об’єднав представників 18 країн світу.
Детальніше...Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Якість ягід ремонтантних сортів суниці садової залежно від садивного матеріалу»

Ягоди суниці садової споживають у свіжому вигляді понад 80% від валового збору врожаю світового ринку.
Детальніше...
Доступний туризм та індустрія гостинності: нові горизонти для України

20 листопада 2025 року о 18:00 відбувся науковий семінар, присвячений питанням здорового харчування молоді.
Детальніше...
Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!
Нові статті науковців ХДАЕУ, які опубліковані в базах даних WEB OF SCIENCE та SCOPUS
Детальніше...Формування здорових харчових звичок і гармонійне поєднання турботи про здоров’я людини та природу.

20 листопада 2025 року о 18:00 відбувся науковий семінар, присвячений питанням здорового харчування молоді.
Детальніше...
З глибоким сумом повідомляємо, що трагічно пішла із життя Губа Марина Ігорівна

Губа Марина Ігорівна здобула вищу освіту у Херсонському сільськогосподарському інституті ім. О.Д. Цюрупи, де згодом і розпочала свій професійний шлях. Її трудова діяльність в університеті розпочалася у 1989 році. Завдяки високому професіоналізму, відповідальності вона швидко здобула повагу серед колег та студентів.
Детальніше...Спортивно-інтелектуальна вікторина “Домедична допомога” визначила своїх переможців та призерів!

Спортивно-оздоровчий марафон для здобувачів Херсонського державного аграрно-економічного університету традиційно продовжився практично-орієнтованою вікториною з основ домедичної допомоги, яку організували викладачі кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту.
Детальніше...Здобувач вищої освіти ХДАЕУ Ігор Піскорський — срібний призер молодіжного Чемпіонату Світу з Бразильського Джиу-Джитсу!

Якість тренувального процесу найкраще проявляється у змагальній діяльності.
Детальніше...
Засідання наукового гуртка “Харчовик-науковець” кафедри харчових технологій

В жовтні 2025 року відбулося чергове засідання наукового гуртка “Харчовик-науковець” кафедри харчових технологій ХДАЕУ на тему: «Культура споживання фаст-фуду і можливості його оздоровлення».
Детальніше...Перегляд фільму «Люди кольору свободи»

21 листопада ми вшановуємо День Гідності та Свободи - свято мужності, єдності та незламності українського народу.
Детальніше...
Результати IV студентської науково-практичної конференції «Стійке сільське господарство в умовах змін клімату» в рамках наукового гуртка «Аграрний інноватор»

21 листопада в рамках роботи наукового гуртка «Аграрний інноватор» відбулася IV студентська науково-практична конференція на тему «Стійке сільське господарство в умовах змін клімату: роль селекції, інтенсивних технологій та сучасної техніки у виробництві».
Детальніше...
Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету
Шановні друзі!
Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.
Студентам, що навчаються на умовах контракту!
До уваги авторів
Подати матеріал для сайту
Комплексний кваліфікаційний іспит здобувачів першого (бакалаврського) рівня денної форми навчання біолого-технологічного факультету

«ЗНАННЯ - ДЛЯ СЕБЕ, ДОСЯГНЕННЯ - ДЛЯ КРАЇНИ»
Червневий дайджест новин
біолого-технологічного факультету
24 червня 2020 року на біолого-технологічному факультеті відбувся Комплексний кваліфікаційний іспит здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня п’ятого року навчання денної форми освітньо-професійної програми «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», напряму підготовки 6.090102 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та освітньо-професійної програми «Харчові технології» зі спеціальності 181 - «Харчові технології».

Склад Екзаменаційної комісії спеціальності 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»:
Тетяна ТЕРПЕЦЬКА - директор Херсонського державного підприємства «Біологічна фабрика», голова Екзаменаційної комісії;
Наталія КОРБИЧ - к.с.-г.н., доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва, заступник голови;
Ірина БАЛАБАНОВА - к.с.-г.н., доцент кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, декан біолого-технологічного факультету;
Наталія ПАПАКІНА - к.с.-г.н., доцент кафедри генетики і розведення та розведення с.-г. тварин ім. В.П. Коваленка;
Сергій ПАНКЄЄВ - к.с.-г.н., доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва.


Склад Екзаменаційної комісії спеціальності 181 - «Харчові технології»:
Оксана БАДЕНКО - директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Плодоовочевий комбінат», голова Екзаменаційної комісії;
Наталія НОВІКОВА - к.с.-г.н., доцент, завідувач кафедри інженерії харчового виробництва, заступник голови;
Ірина БАЛАБАНОВА - к.с.-г.н., доцент кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, декан біолого-технологічного факультету;
Надія ВОЄВОДА - к.т.н., старший викладач кафедри інженерії харчового виробництва;
Ірина РЯПОЛОВА - к.с.-г.н., доцент кафедри інженерії харчового виробництва.


Здобувачі вищої освіти проходили комплексну перевірку знань з теоретичної та практичної частини усіх навчальних дисциплін. Під час виконання, як теоретичних так і практичних завдань здобувачі проявили відмінні знання зі своєї спеціальності.






Запрошуємо випускників першого (бакалаврського) рівня до навчання в магістратурі за освітньо-професійними програмами «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Харчові технології».
Автор: Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (24.06.2020)






















