ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засновники школи

Лисогоров Сергій Дмитрович

доктор сільськогосподарських наук, професор,

заслужений працівник вищої школи України

(1903 – 1994 рр.)

 

Народився у вересні 1903 року в с. Протопопівка Олександрійського району Кіровоградської області. Закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут ім. О.Д. Цюрупи.

У 1938 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук, а у 1949 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук за темою «Особенности развития хлопчатника и основные вопросы его культуры в новых районах СССР».

Трудову діяльність розпочав у 1926 році техніком із сортовипробування на Херсонській дослідній станції. З 1939 року доцент кафедри фізіології рослин Херсонського СГІ ім. О.Д.Цюрупи, а з 1944 року займає посаду завідувача кафедри загального землеробства.

Ним підготовлено 9 докторів та 36 кандидатів сільськогосподарських наук, створено новий напрямок у зрошувальному землеробстві.

Видано 175 друкованих робіт, у тому числі підручники для студентів сільськогосподарських інститутів.

За багаторічну плідну працю нагороджений Орденом Леніна, Орденом Трудового Червоного Прапора, Орденом Вітчизняної війни, Почесним званням «Заслужений працівник вищої школи СРСР», Почесним званням «Почесний громадянин міста Херсона».