ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Обговорення питань запобiгання та виявлення корупцїї

06 грудня 2023 року на агрономічному факультету відбулася онлайн зустріч з уповноваженою особою з питань запобiгання та виявлення корупції в ХДАЕУ Ковтун В.А. Науково-педагогічні працівники та представники студентів дізналися про складові сайту ХДАЕУ «Протидія корупції».

Було акцентовано увагу на інформацію першого розділу, зокрема про Пам’ятку щодо дотримання АКП та освітній онлайн-курс «YOUніверситет», який складається з двох модулей. В першому модулі «Я студент: що дає цей статус" йдеться про: права та обов’язки студента; університет і місце доброчесності в ньому; плагіат та академічну культуру; корупційні ризики у ЗВО та яку стратегію обрати студенту. Другий модуль «Студентське самоврядування: що це, навіщо, як потрапити» характеризує: основне про ОСС та вибори до нього; фінансування ОСС та як цей орган впливає на якість освіти. Познайомила з інформацією, яка знаходиться в інших складових сайту.

Ковтун В.А. ознайомила присутніх з інформацією на сайті «Доброчесність», вказала які бувають види порушення та складові адміністративної відповідальності студентів при виявленні таких фактів.  Ознайомила з деякими результатами Міжнародної конференції «Розвиток культури доброчесності та антикорупції у вищій освіті», яку проводила Асоціація юридичних клінік України, що є важливим кроком у напрямку сприяння розвитку культури доброчесності та боротьби з корупцією у закладах вищої освіти. На конференції були присутні відповідальні фахівці ВР та НАЗК. Міжнародним досвідом поділилися професори університетів США, Англії та Ірландії. Від імені студентів країни виступали 4 переможця квесту по антикорупції в ЗВО, які побували на стажуванні в Ірландії.

Слухачів було повідомлено, що готується до розгляду Законопроєкт «Про студентство та студентське самоврядування». Для студентів розроблена офісом доброчесності НАЗК онлайн-лекція, яка знаходиться на платформі EdEra, https://www.youtube.com/watch?v=DrKjUKod6-0&t=101s та буде розміщена у нас на сайті. Це буде сприяти вихованню нового покоління молоді, яке буде причетним до питань доброчесності та антикорупції у ЗВО.