ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Кураторська година. Міжнародний день волонтера

5 грудня по всій країні відзначається Міжнародний день волонтера, це чудова нагода поділитися інформацією про важливість та вплив волонтерської діяльності на наше життя, особливо зараз під час військової агресії.

Щодо цього було проведено он-лайн зустріч куратора Зубенко В.О. зі здобувачами вищої освіти 2-го курсу спеціальностей 141 «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки», та 194 «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології».

Впродовж зустрічі, студенти дізнались, про успішних українських підприємців-меценатів, які увійшли в історію України: Олексія Алчевського, Григорія Гладинюка, Євгена Чикаленка, Андрея Шептицького, а також родину Симиренків, Терещенків, Харитоненків.

Метою кураторської години було заохотити студентів долучитися до волонтерських проектів, проявляти власну ініціативу та внести свій власний внесок у підтримку тих, хто цього потребує.

Волонтерство в Україні під час військових дій визначається своєю важливою роллю в гуманітарній допомозі, медичній підтримці та психологічній допомозі. Волонтери активно залучаються до збору та розподілу ресурсів для внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців, забезпечуючи необхідність гуманітарних потреб. Також вони відіграють ключову роль у наданні медичної допомоги, реабілітації поранених та створенні медичної інфраструктури.

Під час он-лайн зустрічі студенти поділились своїми історіями волонтерства та донатів.

Нехай ця кураторська година стане поштовхом для подальших волонтерських ініціатив та вдячності тим, хто вже вносить свій внесок у благополуччя та єднання суспільства.

Автор: к.т.н., доцент Зубенко В.О. (08.12.2023р.)